Sommaren som kom av sig

Ann Jönssons foto.

Inte nog med att en blir sjuk och däckad av parfymer, tvättstugor, avgaser  och liknande utan denna sommar blir jag också helt däckad av pollen. Det blir ganska besvärligt när en har en trädgård att vistas i och särskilt med tanke på att utevistelse är viktigt för en MCS-sjuk.


Det gör helvetes ont när någon står med blåslampa och försöker klyva kroppen i två delar från bröstkorgen upp till huvudet. Halsbrännan från helvetet har styrt eller rattare sagt fullständigt havererat mina nätter sedan björken började slå ut här. Det blev lite lindring under någon vecka men sedan började gräset blomma och då var det kört igen. Varenda natt.
 
Pollenhalterna i går var M-H men det där ökar vid sol och värme och jag klippte gräset, kände redan då att detta kommer inte att bli bra i slutändan och det blev inte särskilt bra. Men istället för att som de flesta nätter vakna runt två-tiden med den vidriga smärtan så fick jag faktiskt sova till strax före sex innan det drog igång.
 
Inga mediciner hjälper heller, varken receptfria eller sådant läkaren skrivit ut. Fick en ganska stark medicin som egentligen är tänkt för magsår. Jag skulle ta en om dagen. Inte tusan hjälpte det så jag testade att ta två stycken, doch utan resultat och sedan provade jag att ta tre. Fler vågade jag inte stoppa i mig men inget hjälpte.
Det enda som minskar på smärtattackerna är att stanna inomhus och i synnerhet de dagar det blåser ute. Jag bor i en landsända där det blåser mer eller mindre varje dag. I går var det hyfsat vindstilla men jag gav mig i kast med att klippa gräset och idag har jag varit ett vrak hela dagen förutom attacken av smärta tidigare under morgonen.
 
Allt jag kan hoppas på nu är att gräspollen-säsongen snart minskar samt att gråbopollen som börjat komma nu, inte ställer till något i min överkänsliga kropp.
Jag behöver kunna vara utomhus så mycket som möjligt.
Ann Jönssons foto.

Och här vill jag vara alla fina dagar ...
 
Nästa gång det är dags att klippa gräset ska jag prova att ha andingsskydd på under tiden jag klipper.
Fungerar inte det så blir det svårt.
 
Jag är ganska trött på det här och det är tillåtet.